Κέικ με βατόμουρα

Κέικ με βατόμουρα


Χρόνος προετοιμασίας: 10'

Χρόνος αναμονής: 50'


Υλικά

  • 160 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 115 γρ. σιμιγδάλι
  • 120 γρ. αποξηραμένη καρύδα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1/2 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. φρέσκα βατόμουρα
  • 100 γρ. σμέουρα


Εκτέλεση

  1. Στο Μπωλ Αναμείξεως 3 λ. ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και την καρύδα. Με το Κιτ Κουζίνας ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια στο Σπίντυ Σεφ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στο Μίντιουμ Μπωλ 4,5 λ. ανακατεύουμε γρήγορα με τον Αναδευτήρα το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτοντας τους κρόκους χωριστά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα από το Μπωλ Αναμείξεως και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με το Κουτάλι Αναμείξεως.
  3. Προσθέτουμε τα φρούτα πάνω από τη ζύμη και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50' στους 180 βαθμούς.
  4. Για το σερβίρισμα και εύκολη μεταφορά επιλέγουμε το Ντέλι Φλεξ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις