Συμβουλές

 Ο τρόπος που αποθηκεύουμε τα τρόφιμά μας είναι άραγε ο σωστός;;;

 

Όλες οι νοικοκυρές πιστεύουμε ότι αποθηκεύουμε τα τρόφιμά μας με τον σωστό τρόπο. Όμως είμαι απόλυτα και 100% σίγουρη ότι κάνουμε λάθος.

Για να δούμε λοιπόν κάποιους σωστούς τρόπους αποθήκευσης και συντήρησης των τροφίμων μας.

 

Βούτυρο: Το βούτυρο, όσο περίεργο και να μας ακούγετε, δεν είναι απαραίτητο να συντηρείτε στο ψυγείο. Μπορεί να αποθηκευτεί πολύ εύκολα και στον πάγκο της κουζίνας μας.

Το Αμερικανικό FDA, σε έκθεσή του, μας εξηγεί ότι το αλατισμένο και παστεριωμένο βούτυρο μπορεί να συντηρηθεί και σε θερμοκρασία δωματίου, μιας και η πιθανότητα να χαλάσει είναι πολύ μικρή.

Ένα πολύ ωραίο προϊόν να αποθηκεύσουμε το βούτυρο μας, είναι η Βουτυριέρα της Tupperware. Για τις ιδιότητες της βουτυριέρας θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή.



Ντομάτες: Οι ντομάτες είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τρόφιμο. Η καλύτερη συντήρησή του είναι εκτός ψυγείου. Σε ξηρό, σκοτεινό και δροσερό μέρος. Σε ένα μέρος βασικά που δεν το βλέπει ο ήλιος.

Το καλύτερο προϊόν για να αποθηκεύσουμε τις ντομάτες μας είναι το Δοχείο έξυπνης ψύξης της Tupperware, γιατί έχει την ιδιαιτερότητα να αναπνέει το τρόφιμο με φυσικό τρόπο.



Ψωμί: Πολλές νοικοκυρές βάζουμε το ψωμί στο ψυγείο. Μεγάλο λάθος μας. Το ψωμί απλά δεν θέλει ήλιο. Άρα για να το διατηρήσουμε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το αποθηκεύσουμε σε μια Ψωμιέρα Σμάρτ της Tupperware. Ακόμα και το ψωμί του τόστ.

Αν δεν έχουμε χώρο στον πάγκο της κουζίνας μας για να τοποθετήσουμε ψωμιέρα, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να το τυλίξουμε σφιχτά με μια μεμβράνη και να το τοποθετήσουμε σε κάποιο ντουλάπι μας.



Ελαιόλαδο: Όλοι έχουμε κάποιον που μας δίνει λάδι από το χωριό, αν είμαστε τυχερή. Όσοι πάλι δεν έχουν, αναγκάζονται και το αγοράζουν. Άρα το έχουμε σε ντενεκέδες. Η σωστή όμως αποθήκευση του είναι σε μικρά μπουκάλια, γιατί μόλις ανοιχτεί μπορεί να αλλοιωθεί. Δηλαδή να πάρει μια πικρή γεύση και μια βαριά οσμή.

Ένα πολύ καλό προϊόν αποθήκευσης του ελαιόλαδου είναι τα Ροι, τα Κρύσταλ Σερβ ή τα Κόντισερβ της Tupperware. Και αυτό γιατί όλα αυτά τα προϊόντα έχουν ιδικά στόμια για την ροή του λαδιού, αλλά και γιατί το υλικό κατασκευής τους είναι απόλυτα ασφαλές για την συντήρηση του ελαιόλαδου.



Μέλι: Το μέλι είναι ένα τρόφιμο το οποίο δεν χαλάει ποτέ!!! Αυτό επιτυγχάνετε γιατί μέσα στο στομάχι της μέλισσας υπάρχουν κάποια ένζυμα που καταπολεμούν τα βακτήρια. Αν για κάποιο λόγο το μέλι μας κρυσταλλώσει το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το τοποθετήσουμε, μαζί με το σκεύος που το αποθηκεύουμε, σε κατσαρόλα που σιγοβράζει το νερό και να το ανακατέψουμε πολύ καλά. Ένα πολύ ωραίο προϊόν αποθήκευσης του μελιού είναι το Κόντιπρες. Ένα προϊόν πολύ μαλακού πλαστικού με ειδικό καπάκι που διαθέτει σιλικόνη στο στόμιο ροής.



Αυτά για σήμερα. Θα υπάρξουν και άλλες συμβουλές συντήρησης και αποθήκευσης τροφίμων.

Θα ήθελα και εσείς να μου γράψετε πως αποθηκεύεται τα τρόφιμά σας.


https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις