Ντόνατς με σοκολάτα

 Ντόνατς με σοκολάτα


Τα αγαπημένα μας Ντόνατς με σοκολάτα!!!!


Χρόνος προετοιμασίας 20'


Υλικά για 12 ντόνατς

  • 100 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 30 ml λάδι
  • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα μαγειρική σόδα
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.τ.σ. σκόνη βανίλιας


Για τη σοκολάτα

  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. ζάχαρη  άχνη
  • 15 ml. νερό


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο Νέο Σέικερ 600 Ml. Ανακινούμε καλά μέχρι να ανακατευτεί το μείγμα.
  3. Αδειάζουμε ισόποσα το μείγμα στις θήκες της Φόρμας Σιλικόνης για Ντόνατς, αλλά μόνο μέχρι τη μέση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με μια δεύτερη Φόρμα Σιλικόνης.
  4. Ψήνουμε για 15' - 20' (δοκιμάζουμε να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα στη ζύμη. Αν βγει καθαρή είναι έτοιμα). Αφήνουμε να κρυώσουν για 10' πριν τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  5. Στην Μάικρο Πλας Κανάτα 1 λ. προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο, σκεπάζουμε με το κάλυμμα και τοποθετούμε στα μικροκύματα για 30'' (600 wattas). Αν η σοκολάτα δεν έχει λιώσει εντελώς, ξαναζεσταίνουμε για άλλα 30''. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με τη Σπάτουλα Σιλικόνης, μέχρι το μείγμα μας να γίνει απαλό και γυαλιστερό.
  6. Βουτάμε τα ντόνατς στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν για 30'.


https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις