Ντόνατς με σοκολάτα
Ντόνατς με σοκολάτα
Τα αγαπημένα μας Ντόνατς με σοκολάτα!!!!
Χρόνος προετοιμασίας 20'
Υλικά για 12 ντόνατς
- 100 ml γάλα
- 2 αυγά
- 30 ml λάδι
- 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα μαγειρική σόδα
- 60 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.τ.σ. σκόνη βανίλιας
Για τη σοκολάτα
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 20 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 15 ml. νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο Νέο Σέικερ 600 Ml. Ανακινούμε καλά μέχρι να ανακατευτεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε ισόποσα το μείγμα στις θήκες της Φόρμας Σιλικόνης για Ντόνατς, αλλά μόνο μέχρι τη μέση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με μια δεύτερη Φόρμα Σιλικόνης.
- Ψήνουμε για 15' - 20' (δοκιμάζουμε να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα στη ζύμη. Αν βγει καθαρή είναι έτοιμα). Αφήνουμε να κρυώσουν για 10' πριν τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Στην Μάικρο Πλας Κανάτα 1 λ. προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο, σκεπάζουμε με το κάλυμμα και τοποθετούμε στα μικροκύματα για 30'' (600 wattas). Αν η σοκολάτα δεν έχει λιώσει εντελώς, ξαναζεσταίνουμε για άλλα 30''. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με τη Σπάτουλα Σιλικόνης, μέχρι το μείγμα μας να γίνει απαλό και γυαλιστερό.
- Βουτάμε τα ντόνατς στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 30'.
https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου