Αλμυρά ντόνατς

 Αλμυρά ντόνατς


Αλμυρά ντόνατς για τη δουλειά αλλά και για τα πάρτι σας!!!


Χρόνος προετοιμασίας 15'


Υλικά για 12 ντόνατς

  • 200 γρ. πατάτες
  • 20 γρ. μαγιά
  • 175 ml χλιαρό νερό
  • 1/2 κ.τ.γ. ζάχαρη
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
  • Γέμιση της επιλογής μας


Εκτέλεση

  1. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις τοποθετούμε στην Μάικρο Πλας Κανάτα 1λ. προσθέτουμε 15 ml νερό, σκεπάζουμε με το κάλυμμα και τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 8' (600 watts). Περιμένουμε να κρυώσουν για 2΄, τις στεγνώνουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Χρησιμοποιούμε τον Πιεστή Πατάτας, τις πολτοποιούμε.
  2. Στο Μίνι Μόντουλαρ Μπωλ 300 ml ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το νερό και τη ζάχαρη.
  3. Στο Μίντιουμ Μπωλ 4,5 λ. ανακατεύουμε το αλεύρι, το λάδι, τις πολτοποιημένες πατάτες και το μείγμα από το Μίνι Μόντουλαρ Μπωλ. Ανακατεύουμε με τη Σπάτουλα σιλικόνης και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να μην κολλάει η ζύμη. Κλείνουμε με το κάλυμμα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 30'.
  4. Τοποθετούμε τη Φόρμα Σιλικόνης για Ντόνατς σε μια κρύα σχάρα.
  5. Ζυμώνουμε ελαφρώς τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 12 μερίδες (χρησιμοποιούμε κι άλλο αλεύρι αν χρειαστεί). Τοποθετούμε τις 6 μερίδες στις θέσεις της Φόρμας Σιλικόνης.
  6. Ψήνουμε για 16' - 18'. Ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσουν.
  7. Με την ίδια διαδικασία ψήνουμε και τις υπόλοιπες 6 μερίδες.
  8. Με το Μαχαίρι Γενικής Χρήσης κόβουμε τα ντόνατς οριζόντια και τα γεμίζουμε με την γέμιση της αρεσκείας μας.


Tips γέμισης:

  • Καπνιστός Σολωμός με τυρί κρέμα.
  • Ζαμπόν, ρόκα και βούτυρο.
  • Κοτόπουλο, αβοκάντο και μουστάρδα.


https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις