Ντόνατς με μήλο & κανέλα

 Ντόνατς με μήλο & κανέλα



Αγαπάς τα μήλα; Μπορείς να φτιάξεις πολύ νόστιμα ντόντας!!!


Χρόνος προετοιμασίας 20'


Υλικά για 6 ντόνατς


  • 1 μήλο
  • 5 ml χυμό λεμονιού
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.τ.γ. κανέλα


Εκτέλεση


  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
  2. Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
  3. Στο Σπίντυ Σεφ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με τη Σπάτουλα Σιλικόνης. Έπειτα προσθέτουμε και το μήλο.
  4. Τοποθετούμε τη Φόρμα Σιλικόνης για Ντόνατς σε μια κρύα σχάρα.
  5. Μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα στις θήκες της Φόρμας Σιλικόνης και τοποθετούμε τη σχάρα στο χαμηλότερο επίπεδο του φούρνου. Ψήνουμε για 25'.
  6. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15'. Μετά ξεφορμάρουμε απαλά.
  7. Στο Σπίντυ Σεφ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μεχρι να γίνει αφρός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμη.
  8. Λίγο πριν τα σερβίρουμε χρησιμοποιούμε το Σκουίζ για να γαρνίρουμε τα ντόνατς με την κρέμα κανέλας.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις