Επιδόρπιο αχλάδια σε γλυκό κρασί

 ‘Επιδόρπιο αχλάδια σε γλυκό κρασί’

Ένα υπέροχο γλύκισμα, γεμάτο αρώματα, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα !



ΥΛΙΚΑ

  • 6 αχλάδια
  • 1 μπουκάλι κρασί Μοσχάτο (750 ml)
  • 2 κλωναράκια βανίλιας
  • 1 πορτοκάλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφαιρούμε τη φλούδα από τα αχλάδια με τον ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΔΙΠΛΟ ΑΠΟΦΛΟΙΩΤΗ και αφήνουμε το κοτσανάκι τους.
  2. Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι με το ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ και κρατάμε τη φλούδα.
  3. Στύβουμε το πορτοκάλι με το ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗ από το ΚΙΤ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
  4. Βάζουμε τα αχλάδια ολόκληρα στη ΧΥΤΡΑ 4,9 λ. και προσθέτουμε το κρασί, μαζί με τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού.
  5. Αφήνουμε να βράσουν περίπου 15λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  6. Ανοίγουμε τα κλωναράκια βανίλιας στη μέση και με τη μύτη του ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ μαζεύουμε τους σπόρους, και τους ρίχνουμε στη ΧΥΤΡΑ μαζί με τα κλωναράκια.
  7. Αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς τα αχλάδια.
  8. Σερβίρουμε στα ΑΛΕΓΚΡΑ ΜΠΩΛ 275ml με το ΣΕΤ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΛΕΓΚΡΑ.

 

Tip : αν θέλετε μπορείτε να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι, ή τυρί κρέμα.


https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις