Επιδόρπιο αχλάδια σε γλυκό κρασί
‘Επιδόρπιο αχλάδια σε γλυκό κρασί’
Ένα υπέροχο γλύκισμα, γεμάτο αρώματα, ιδανικό για τις κρύες
μέρες του χειμώνα !
ΥΛΙΚΑ
- 6 αχλάδια
- 1 μπουκάλι κρασί Μοσχάτο (750 ml)
- 2 κλωναράκια βανίλιας
- 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφαιρούμε τη φλούδα από τα αχλάδια με τον ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΔΙΠΛΟ ΑΠΟΦΛΟΙΩΤΗ και αφήνουμε το κοτσανάκι τους.
- Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι με το ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ και κρατάμε τη φλούδα.
- Στύβουμε το πορτοκάλι με το ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗ από το ΚΙΤ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
- Βάζουμε τα αχλάδια ολόκληρα στη ΧΥΤΡΑ 4,9 λ. και προσθέτουμε το κρασί, μαζί με τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού.
- Αφήνουμε να βράσουν περίπου 15λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Ανοίγουμε τα κλωναράκια βανίλιας στη μέση και με τη μύτη του ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ μαζεύουμε τους σπόρους, και τους ρίχνουμε στη ΧΥΤΡΑ μαζί με τα κλωναράκια.
- Αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς τα αχλάδια.
- Σερβίρουμε στα ΑΛΕΓΚΡΑ ΜΠΩΛ 275ml με το ΣΕΤ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΛΕΓΚΡΑ.
Tip : αν θέλετε μπορείτε να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι, ή
τυρί κρέμα.
https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου