Ντόνατς με γεύση πορτοκάλι

 Μια πολύ νόστιμη λύση για σνακ στη δουλειά, στη βόλτα αλλά και για τους μικρούς μας φίλους!!!




Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πορτοκάλι
  • 150 ml γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
  • 1 αυγό
  • 2 κ.τ.γ. λάδι

Για το γλάσο

  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 15 ml χυμό πορτοκάλι


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C, στον αέρα.
  2. Στην Κανάτα Αναμείξεως 1λ. ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το μπέικιν πάουνετρ. Χρησιμοποιώντας τον Τρίφτη από το Κιτ Κουζίνας, παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το ανακατεύουμε μαζί με το γάλα αμυγδάλου ή σόγιας, το αυγό και το λάδι στο Μίνι Σέικερ 350 ml.
  3. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του Μίνι Σέικερ στην Κανάτα Αναμείξεως και ανακατεύουμε με τον Αναδευτήρα μέχρι να σφίξει το μείγμα μας. Καλό είναι να μην το ανακατέψουμε πολύ ώρα καθώς το μείγμα θα αρχίσει να κολλάει.
  4. Τοποθετούμε τη Φόρμα Σιλικόνης για Ντόνατς σε μια κρύα σχάρα και αδειάζουμε ισόποσα το μείγμα σε κάθε θήκη. Ψήνουμε για περίπου 20'. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10' πριν ξεφορμάρουμε.
  5. Ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας με τον Μεταλλικό Αναδευτήρα τη ζάχαρη άχνη με το χυμό από πορτοκάλι μέχρις ότου αποκτήσουμε ένα απαλό και ρευστό μείγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1 - 2 κ.τ.γ. χυμό πορτοκάλι ακόμα.
  6. Με το Νέο Πινέλο Σιλικόνης αλείφουμε τα ντόνατς με το γλάσο και ατα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 30'. Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα ντόνατς με επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού.


https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις