Μπισκότα βουτύρου

Τι καλύτερο τώρα που είναι ο καιρός βροχερός και χειμωνιάτικος να φτιάξουμε ζεστό καφέ ή ζεστή σοκολάτα και να τα συνοδεύσουμε με ζεστά σπιτικά Μπισκότα βουτύρου!!!

Έτσι για να μυρίσει το σπίτι βούτυρο!!!!



Χρόνος προετοιμασίας: 30'

Χρόνος μαγειρέματος: 20'


Υλικά για 20 - 30 μπισκότα

  • 220 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 10 γρ. μέλι
  • 30 ml γάλα
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 π΄ρεζα αλάτι
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.τ.γ. σόδα
  • 2 κ.τ.γ. κανέλα
  • λίγες σταγόνες σιρόπι αμυγδάλου


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Στο Μπωλ Αναμείξεως 3 λ. ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι, χρησιμοποιώντας τη Σπάτουλα Σιλικόνης. Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο Μπωλ και ανακατεύουμε ξανά μέχρι το μείγμα μας να έχει μετατραπεί σε ζύμη.
  3. Αλευρώνουμε το Πλαστήρι. Έπειτα χρησιμοποιούμε τον Πλάστη για να ανοίξουμε τη ζύμη εφόσον έχουμε ρυθμίσει το πάχος της με τα Φορμάκια στα 6 χιλ. και έχουμε προσθέσει στον πλάστη παγωμένο νερό. Σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη μας.
  4. Χρησιμοποιούμε τα Φορμάκια της αρεσκείας μας και κόβουμε τη ζύμη στο σχήμα που θέλουμε. Τοποθετούμε τα μπισκότα στη Φόρμα Σιλικόνης με Πλαίσιο.
  5. Ψήνουμε για 20' περίπου στο φούρνο, στους 180ο C, και έπειτα αφήνουμε να κρυώσουν.


Καλή επιτυχία!!!!


https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις