Χοιρινό με δαμάσκηνα
Ένα πολύ εορταστικό πιάτο σας έχω αυτή τη φορά.
Χοιρινό με δαμάσκηνα, για τους λάτρης της γκουρμέ γαστρονομίας!!!
Υλικά για 6 - 8 άτομα
- 1,5 κιλό χοιρινό (σπάλα) κομμένο σε μικρές μερίδες
- 8 πατάτες
- 100 γρ. αλεύρι
- 350 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
- 120 ml κόκκινο κρασί
- 180 ml μαυροδάφνη
- 250 ml νερό
- 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμίδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα Μπωλ αναμείξεως ανακατεύουμε το αλέυρι με αλάτι και πιπέρι και με αυτό πασπαλίζουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη Σωτέζα 2,8 λ. και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Βγάζουμε το κρέας από τη Σωτέζα και το κρατάμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει με το Μαχαίρι Γενικής Χρήσης και τα σοτάρουμε. Βάζουμε ξανά το κρέας στη Σωτέζα και το σβήνουμε με το κρασί και με τη μαυροδάφνη.
- Όταν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε κι αδειάζουμε το φαγητό μας στο Ούλτρα Πλας 5,7 λ..
- Κόβουμε τις πατάτες μας και τις προσθέτουμε στο Ούλτρα Πλας.
- Ψήνουμε στο φούρνο με κλειστό κάλυμμα για 1 1/2 με 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου