Σούπα βελουτέ με καρότο & κρέμα γιαουρτιού
Κρύο ...... καιρός για σουπίτσα!!!!
Υλικά
- 500 γρ. καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 40 ml ελαιόλαδο
- 3 κ.τ.σ. ρύζι
- 2 κ.τ.γ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά
- 1 λ. ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Υλικά για την κρέμα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα καρότα με τον Οριζόντιο Διπλό Αποφλοιωτή, τα κρεμμύδια με το Μαχαίρι Καθαρισμού και τα κόβουμε ροδέλες με το Μούλτι Σεφ.
- Τρίβουμε το σκόρδο στον Πιεστή Σκόρδου.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στα Βαθύ Τηγάνι 3 λ. σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας με το Επίπεδο Κουτάλι Αναμείξεως.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, τα καρότα και το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
- Στο Μεγάλο Σούπερ Σόνικ ετοιμάζουμε την κρέμα γιαούρτι, χρησιμοποιώντας τον Αναδευτήρα.
- Όταν βράσει η σούπα, την πολτοποιούμε στο Μεγάλο Σούπερ Σόνικ σε δόσεις, για να γίνει βελουτέ.
- Σερβίρουμε την σούπα ζεστή με την Κουτάλα και γαρνίρουμε με την κρέμα γιαούρτι.
https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου