Σούπα βελουτέ με καρότο & κρέμα γιαουρτιού

 Κρύο ...... καιρός για σουπίτσα!!!!



Υλικά

  • 500 γρ. καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 3 κ.τ.σ. ρύζι
  • 2 κ.τ.γ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά
  • 1 λ. ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Υλικά για την κρέμα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα καρότα με τον Οριζόντιο Διπλό Αποφλοιωτή, τα κρεμμύδια με το Μαχαίρι Καθαρισμού και τα κόβουμε ροδέλες με το Μούλτι Σεφ.
  2. Τρίβουμε το σκόρδο στον Πιεστή Σκόρδου.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι στα Βαθύ Τηγάνι 3 λ. σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας με το Επίπεδο Κουτάλι Αναμείξεως.
  4. Προσθέτουμε την πάπρικα, τα καρότα και το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  6. Στο Μεγάλο Σούπερ Σόνικ ετοιμάζουμε την κρέμα γιαούρτι, χρησιμοποιώντας τον Αναδευτήρα.
  7. Όταν βράσει η σούπα, την πολτοποιούμε στο Μεγάλο Σούπερ Σόνικ σε δόσεις, για να γίνει βελουτέ.
  8. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή με την Κουτάλα και γαρνίρουμε με την κρέμα γιαούρτι.


https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις