Πασχαλινό Τσουρέκι

Η εποχή ζητάει Τσουρέκια, πολλά Τσουρέκια.

Γιαυτό και εμείς είμαστε εδώ να σας δώσουμε μία κλασική συνταγή για σπιτικά τσουρέκια με προϊόντα Tupperware!!!



Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα βούτυρο Χωριό ή Lurpak
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1 κ.τ.γ. μαχλέπι
  • 6 αυγά
  • Ξύσμά πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. μαγιά νωπή
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά


Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο Αλόχα Μπωλ ρίχνουμε το μαχλέπι, το αλάτι και ανακατεύουμε με την Σπάτουλα Σιλικόνης.
  • Στο Μπωλ Αναμείξεως 3,5 λ. λιώνουμε τη μαγιά, ξερή και νωπή, σε χλιαρό γάλα, προσθέτουμε το 1/4 από το αλεύρι, την 1/2 κούπα ζάχαρη και ανακατεύουμε με την Σπάτουλα Σιλικόνης.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει στο μπωλ σε ζεστό χώρο.
  • Στο φουσκωμένο προζύμι, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Λιώνουμε το βούτυρο στην Κανάτα Μάικρο και προσθέτουμε λίγο - λίγο στην ζύμη, ζυμώνοντας και βρέχοντας συνεχώς τα χέρια μας στο βούτυρο.
  • Αφήνουμε το μπωλ κλειστό με το κάλυμμα σε ζεστό χώρο, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μέρη. Κάθε ένα από, τα ξαναζυμώνουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε 3 διαφορετικά μπωλ.
  • Παίρνουμε το πρώτο, το χωρίζουμε στα 3 εκ νέου, φτιάχνουμε 3 κοτσίδες για να τις πλέξουμε.
  • Στο Μίνι Σεφ κόβουμε τα αμύγδαλα φιλέ.
  • Τοποθετούμε την κοτσίδα στο Φύλλο Σιλικόνης, αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 25 - 30 λεπτά.
  • Διατηρούμε το τσουρέκι φρέσκο στο Μέγκα Ντελίς 7,5 λ..


https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις