Πασχαλινό Τσουρέκι
Η εποχή ζητάει Τσουρέκια, πολλά Τσουρέκια.
Γιαυτό και εμείς είμαστε εδώ να σας δώσουμε μία κλασική συνταγή για σπιτικά τσουρέκια με προϊόντα Tupperware!!!
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 κούπα γάλα
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα βούτυρο Χωριό ή Lurpak
- 1 κ.τ.γ. αλάτι
- 1 κ.τ.γ. μαχλέπι
- 6 αυγά
- Ξύσμά πορτοκαλιού
- 2 κουτ. μαγιά νωπή
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο Αλόχα Μπωλ ρίχνουμε το μαχλέπι, το αλάτι και ανακατεύουμε με την Σπάτουλα Σιλικόνης.
- Στο Μπωλ Αναμείξεως 3,5 λ. λιώνουμε τη μαγιά, ξερή και νωπή, σε χλιαρό γάλα, προσθέτουμε το 1/4 από το αλεύρι, την 1/2 κούπα ζάχαρη και ανακατεύουμε με την Σπάτουλα Σιλικόνης.
- Αφήνουμε να φουσκώσει στο μπωλ σε ζεστό χώρο.
- Στο φουσκωμένο προζύμι, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Λιώνουμε το βούτυρο στην Κανάτα Μάικρο και προσθέτουμε λίγο - λίγο στην ζύμη, ζυμώνοντας και βρέχοντας συνεχώς τα χέρια μας στο βούτυρο.
- Αφήνουμε το μπωλ κλειστό με το κάλυμμα σε ζεστό χώρο, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μέρη. Κάθε ένα από, τα ξαναζυμώνουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε 3 διαφορετικά μπωλ.
- Παίρνουμε το πρώτο, το χωρίζουμε στα 3 εκ νέου, φτιάχνουμε 3 κοτσίδες για να τις πλέξουμε.
- Στο Μίνι Σεφ κόβουμε τα αμύγδαλα φιλέ.
- Τοποθετούμε την κοτσίδα στο Φύλλο Σιλικόνης, αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 25 - 30 λεπτά.
- Διατηρούμε το τσουρέκι φρέσκο στο Μέγκα Ντελίς 7,5 λ..
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου