Κις Λορέν με φέτα & κολοκύθια

Κολοκύθια + Φέτα + Ταρτιέρα = Κις Λορέν

Με τα αγαπημένα μας κολοκύθια μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχες συνταγές.


Υλικά
Για τη ζύμη
  • 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 1 κ.τ.σ. νερό
Για τη γέμιση
  • 500 γρ. κολοκύθια
  • 20 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φέτα
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
  • Στο Σούπερ Σόνικ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο (κομμένο σε κομματάκια) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφαιρούμε τις λεπίδες και προσθέτουμε το αυγό με το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία. Σχηματίζουμε τη ζύμη σε μπάλα και την βάζουμε στο Δοχείο κατάψυξης 1,1 λ. για 30 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε το Πλαστήρι με αλεύρι και στη συνέχεια, απλώνουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας τον Πλάστη γεμάτο με κρύο νερό κάνοντας την σε πάχος έως 3 χιλ..
  • Στρώνουμε τη ζύμη στο Ούλτρα Πλας για Τάρτες.
  • Χρησιμοποιώντας το Μούλτι Σεφ (στη θέση 2), κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και μετά τα τοποθετούμε στο Μάικρο Πλας Στρογγυλό 2,25 λ. με 50 ml νερό. Τοποθετούμε το κάλυμμα σε ανοιχτή θέση και ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 8 λεπτά στα 600 watt. Αφήνουμε να σταθεί για 2 λεπτά και μετά στραγγίζουμε τυχόν υγρά.
  • Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
  • Στην Κανάτα Αναμείξεως 1,25 λ., χρησιμοποιώντας το Μεταλλικό Αναδευτήρα, ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τη φέτα σε κύβους και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε με την Σπάτουλα Σιλικόνης.
  • Ρίχνουμε το περιεχόμενο της Κανάτας Αναμίξεως πάνω στη ζύμη και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, στη χαμηλότερη σχάρα του προθερμασμένου φούρνου στους 200 βαθμούς.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις