Τουρσί Αγγούρι

 Η συνταγή αυτή είναι για το Στόρερ 3 λίτρων για Τουρσί



Χρόνος αποθήκευσης:

  • Τα τουρσί είναι έτοιμα σε 2 - 3 εβδομάδες.
  • Το δοχείο αν παραμείνει κλειστό σε δροσερό και σκιερό μέρος μπορεί να διατηρήσει το περιεχόμενό του έως και 6 μήνες.
  • Τα ανοιγόμενα δοχεία μπορούν να διατηρήσουν το περιεχόμενο τους έως και 20 ημέρες στο ψυγείο.




Υλικά
  • 1,5 κιλό μικρά αγγουράκια
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 15 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 5 γρ. κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 6 φύλλα δάφνης
  • 30 γρ. φρέσκος άνηθος
  • 30 γρ. φρέσκος μαϊντανός
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Άλμη
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 5 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 75 γρ. αλάτι ή χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 175 ml λευκό ξύδι

Εκτέλεση
  • Πλένουμε τα αγγουράκια και κόβουμε και τις δύο άκρες.
  • Κόβουμε τις πιπεριές τσίλι σε μικρές φέτες (δεν αφαιρούμε τους σπόρους).
  • Τοποθετούμε το σκόρδο, τον κόκκο πιπεριού, τα φύλλα δάφνης, τον άνηθο και τον μαϊντανό στο Στόρερ για Τουρσί και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές και τις φέτες λεμονιού.
  • Συσκευάζουμε σφιχτά τα αγγουράκια στο δοχείο. δεν γεμίζουμε πάνω από το λαιμό του δοχείου.
  • Για να φτιάξουμε άλμη, βράζουμε νερό σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 - 8 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζάχαρη και αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε την άλμη να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά περιχύνουμε τα αγγουράκια. Γεμίζουμε το δοχείο με υγρό μέχρι να φτάσει στο λαιμό του δοχείου.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, για να επιτρέψουμε στο υγρό να περάσει ανάμεσα στα συστατικά, προσθέτουμε περισσότερο υγρό εάν χρειάζεται μέχρι να φτάσει στο λαιμό του δοχείου και στη συνέχεια, κλείνουμε με το κάλυμμα.
  • Αποθηκεύουμε το δοχείο σε όρθια θέση για έως και 6 μήνες σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το περιεχόμενο θα είναι έτοιμο για κατανάλωση σε 2 - 3 εβδομάδες.
  • Μετά το άνοιγμα, φυλάσσεται όρθιο στο ψυγείο και χρησιμοποιείται εντός 20 ημερών.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις