Τουρσί Τομάτας

 Η συνταγή είναι για το Στόρερ για Τουρσί 3 λίτρων



Χρόνος αποθήκευσης

  • Τα τουρσί είναι έτοιμα σε 2 - 3 εβδομάδες.
  • Το δοχείο αν παραμένει κλειστό σε δροσερό και σκιερό μέρος μπορεί να διατηρήσει το περιεχόμενό του έως και 6 μήνες.
  • Τα ανοιγμένα δοχεία μπορούν να διατηρήσουν το περιεχόμενο τους έως και 20 ημέρες στο ψυγείο.



Υλικά

  • 1,8 κιλά τοματίνια*
  • 1/2 κρεμμύδι, καθαρισμένο
  • 30 γρ. φρέσκο άνηθο
  • 4 σπόρους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες


Άλμη

  • 1,5 λ. νερό
  • 55 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 75 γρ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 175 ml λευκό ξύδι


Εκτέλεση

  1. Από τις τομάτες αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και μετά το κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 2 χιλ..
  2. Συσκευάζουμε σφιχτά το κρεμμύδι, τον άνηθο, τους σπόρους μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο στο δοχείο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις τομάτες. Δεν γεμίζουμε πάνω από το λαιμό του δοχείου.
  3. Για να φτιάξουμε άλμη, βράζουμε νερό σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 - 8 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζάχαρη και αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Αφήνουμε την άλμη να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά περιχύνουμε τις τομάτες. Γεμίζουμε το προϊόν με υγρό μέχρι να φτάσει στο λαιμό του δοχείου.
  5. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά, για να επιτρέψουμε στο υγρό να καθίσει ανάμεσα στα συστατικά. Προσθέτουμε περισσότερο υγρό εάν χρειαστεί μέχρι να φτάσει στο λαιμό του δοχείου και στη συνέχεια, κλείνουμε με το κάλυμμα.
  6. Αποθηκεύουμε το δοχείο σε όρθια θέση για έως και 6 μήνες σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Το περιεχόμενο θα είναι έτοιμο για κατανάλωση σε 2 - 3 εβδομάδες.
  7. Μέτα το άνοιγμα, φυλάσσεται όρθιο στο ψυγείο και χρησιμοποιείται εντός 20 ημερών.

*Καθώς η υφή μπορεί να αλλάξει κατά τη συντήρηση, συνιστάται η χρήση σφιχτών ή ελαφρώς άγουρων τομάτων.


https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia


https://www.facebook.com/groups/716110079510124

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις