Τούρτα σοκολάτας
Πολλές οι ευχές τον Δεκαπεντάυγουστο!!!
Μια τούρτα σοκολάτας, είναι ο πιο γλυκός τρόπος να πείτε Χρόνια Πολλά στους αγαπημένους σας!!!
Υλικά
- 3 έτοιμα παντεσπάνια
Για το σιρόπι
- 200 ml νερό
- 20 γρ. ζάχαρη
- 50 ml κονιάκ
Για την κρέμα γκανάζ
- 500 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος
- 500 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 50 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Για την κρέμα γκανάζ:
- Στην Κατσαρόλα 2,8 λ. ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι μέχρι να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας με τον Μεταλλικό Αναδευτήρα.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια με το Μαχαίρι Γενικής Χρήσης, την βάζουμε στο Μπωλ Αναμείξεως 3,5 λ. και την περιχύνουμε με την κρέμα που έχει βράσει, ανακατεύοντας με την Σπάτουλα Σιλικόνης μέχρι να γίνει γυαλιστερή η γκανάζ.
- Κλείνουμε το Μπωλ με το Κάλυμμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για το σιρόπι:
- Στην Κατσαρόλα 2,8 λ. ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας με τον Μεταλλικό Αναδευτήρα.
Στήσιμο τούρτας:
- Στον Περιστρεφόμενο Δίσκο Σερβιρίσματος βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και το ραντίζουμε με σιρόπι με το Πινέλο Σιλικόνης.
- Με το Κορνέ Ζαχαροπλαστικής απλώνουμε το 1/3 της κρέμας και με την Σπάτουλα Σιλικόνης ισιώνουμε την κρέμα.
- Συνεχίζουμε το ίδιο στρώσεις παντεσπάνι - κρέμα.
- Όταν στήσουμε την τούρτα, διακοσμούμε με ροζέτες κρέμας με το Κορνέ Ζαχαροπλαστικής.
- Γαρνίρουμε με κερασάκια γλασέ κάθε ροζέτα.
- Ψιλοκόβουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας (φουντούκια, αμύγδαλα) στο Σπίντυ Τσόπερ και γαρνίρουμε την τούρτα.
https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia
https://gr.pinterest.com/lepricon100/
https://www.facebook.com/groups/716110079510124
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου