Μηλόπιτα στη Σωτέζα
Ανοίγουν τα σχολεία σε λίγες ημέρες και τι πιο ωραίο να υποδεχθείτε τα παιδιά στο σπίτι, με μια φρεσκοψημένη μηλόπιτα από τα χεράκια σας.
Υλικά
- 1 ποτήρι κρασιού ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι κρασιού καστανή ζάχαρη
- 3 μήλα
- 1 ποτήρι κρασιού ξυνόγαλο
- 2 αυγά
- 3 ποτήρια κρασιού φαρίνα
- 1 βανίλια
- 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Λίγη κανέλλα
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μήλα στο ΈξτραΤσόπερ και τα σωτάρουμε με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη στη Σωτέζα αφήνοντας να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε στο Έξτρα Τσόπερ το ξυνόγαλο, τα αυγά, τη φαρίνα, το μπέικιν και την κανέλλα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στη Σωτέζα, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 και αφήνουμε να βράσει με κλειστό το καπάκι για 50 λεπτά.
Tip: Αφού ψηθεί η μηλόπιτα, αν θέλουμε μπορούμε να την πασπαλίσουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και να την βάλουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στο γκριλ.
https://www.facebook.com/groups/1730940366999710
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου