Μηλόπιτα στη Σωτέζα

 Ανοίγουν τα σχολεία σε λίγες ημέρες και τι πιο ωραίο να υποδεχθείτε τα παιδιά στο σπίτι, με μια φρεσκοψημένη μηλόπιτα από τα χεράκια σας.



Υλικά

  • 1 ποτήρι κρασιού ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι κρασιού καστανή ζάχαρη
  • 3 μήλα
  • 1 ποτήρι κρασιού ξυνόγαλο
  • 2 αυγά
  • 3 ποτήρια κρασιού φαρίνα
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγη κανέλλα


Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μήλα στο ΈξτραΤσόπερ και τα σωτάρουμε με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη στη Σωτέζα αφήνοντας να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε στο Έξτρα Τσόπερ το ξυνόγαλο, τα αυγά, τη φαρίνα, το μπέικιν και την κανέλλα.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στη Σωτέζα, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 και αφήνουμε να βράσει με κλειστό το καπάκι για 50 λεπτά.

Tip: Αφού ψηθεί η μηλόπιτα, αν θέλουμε μπορούμε να την πασπαλίσουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και να την βάλουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στο γκριλ.


https://www.facebook.com/groups/1730940366999710

https://www.facebook.com/groups/716110079510124

https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις