Αβγά τηγανιτά σε φωλίτσες σπανακιού

 Ένα θρεπτικό, υγιεινό και συγχρόνως νόστιμο φαγητό, που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα στο Βαθύ Τηγάνι Cottage!!




Το σπανάκι είναι ένα από τα Super Food της φύσης αφού περιέχει βιταμίνες A, C, K, E, B6, B12, Σίδηρο, Ασβέστιο, Κάλιο, Μαγνήσιο, Φώσφορο, Φολικό οξύ!!!!


Υλικά

  • 400 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.τ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 4 - 5 κλωναράκια άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι στο Σπίντυ Κάρουζελ.
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι στο Μικρό Σούπερ Σόνικ.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο με το Ψαλίδι Κουζίνας.
  • Στο Βαθύ Τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
  • Ρίχνουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί και να πιει τα υγρά του, ανακατεύοντας με το Επίπεδο Κουτάλι Αναμείξεως.
  • Με ένα πιρούνι, δημιουργούμε 3 "λακκούβες" στο σπανάκι, έτσι ώστε να χωρέσει μέσα τους το κάθε αβγό.
  • Σπάμε προσεκτικά τα αβγά για να μην διαλυθούν και βάζουμε από ένα σε κάθε "φωλίτσα".
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και λίγο αλάτι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το Κάλυμμα και αφήνουμε τα αβγά να μαγειρευτούν για περίπου 2 - 3 λεπτά.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με πιπέρι, και σερβίρουμε με την Βαθιά Τρυπητή Κουτάλα.


https://www.facebook.com/groups/716110079510124

https://www.facebook.com/groups/1730940366999710

https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις