Γιουβέτσι με μοσχαράκι
Ένα από τα κλασικά Κυριακάτικα πιάτα, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!!!
Με το Ούλτρα Πλας γίνεται παιχνιδάκι και τέρμα πια η ταλαιπωρία στην κουζίνα!!!
Υλικά
- 1 κιλό κρέας (ελιά)
- 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
- 1 ποτήρι ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι λάδι
- 3 ποτήρια νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες με το Μαχαίρι του Σεφ και το στραγγίζουμε στο Διπλό Τρυπητό.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε το κρέας στο Ούλτρα Πλας 3,5 λ. προσθέτουμε το λάδι, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε το Ούλτρα Πλας, το βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. (Σε απλό φούρνο, ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 1,5 ώρα).
- Μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, σκεπάζουμε πάλι το Ούλτρα Πλας και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για μισή ώρα ακόμα.
- Λίγο πριν είναι έτοιμο (περίπου 10 λεπτά πριν), ξεσκεπάζουμε το Ούλτρα Πλας για να πάρει το φαγητό χρώμα.
- Σερβίρουμε το γιουβέτσι χλιαρό με τριμμένο τυρί, στο Μύλο Τυριού.
https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου