Γιουβέτσι με μοσχαράκι

Ένα από τα κλασικά Κυριακάτικα πιάτα, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!!!

Με το Ούλτρα Πλας γίνεται παιχνιδάκι και τέρμα πια η ταλαιπωρία στην κουζίνα!!!



Υλικά

  • 1 κιλό κρέας (ελιά)
  • 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
  • 1 ποτήρι ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 3 ποτήρια νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες με το Μαχαίρι του Σεφ και το στραγγίζουμε στο Διπλό Τρυπητό.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθετούμε το κρέας στο Ούλτρα Πλας 3,5 λ. προσθέτουμε το λάδι, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε το Ούλτρα Πλας, το βάζουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. (Σε απλό φούρνο, ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 1,5 ώρα).
  • Μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, σκεπάζουμε πάλι το Ούλτρα Πλας και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για μισή ώρα ακόμα.
  • Λίγο πριν είναι έτοιμο (περίπου 10 λεπτά πριν), ξεσκεπάζουμε το Ούλτρα Πλας για να πάρει το φαγητό χρώμα.
  • Σερβίρουμε το γιουβέτσι χλιαρό με τριμμένο τυρί, στο Μύλο Τυριού.


https://www.facebook.com/tupperwarelabgeorgia

https://www.facebook.com/groups/716110079510124

https://www.facebook.com/groups/1730940366999710

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις