Παστίτσιο στο Τηγάνι 4,8 λ. Cottage

Απολαύστε μια παραλλαγή του κλασικού παστίτσιου, εύκολα και γρήγορα, χωρίς ταψί και κατσαρόλες.

Με ένα μόνο σκεύος ... το ΒΑΘΥ ΤΗΓΑΝΙ 4,8 λ. COTTAGE!!!!!




Υλικά

  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κ.τ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.τ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 λ. νερό
  • 2 φλ. μακαρόνια (π.χ. κοφτό μακαρονάκι ή κοραλάκι ή πένες)
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 κ.τ.σ. κορν φλάουερ
  • 1 κ.τ.σ. κεφαλοτύρι
  • Αλατοπίπερο


Προετοιμάζουμε τα υλικά

  • Στο Μικρό Σούπερ Σόνικ τρίβουμε το κρεμμύδι, αφαιρούμε και τρίβουμε το καρότο.
  • Λιώνουμε την σκελίδα σκόρδου στον Πιεστή Σκόρδου.
  • Τρίβουμε το τυρί στο Μύλο Τυριού.


Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το Βαθύ Τηγάνι 4,8 λ. σε μέτρια ένταση στην εστία μας, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας με την Σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
  • Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Στο Μίνι Σέικερ διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο Τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά για 1 λεπτό και αλατοπιπερώνουμε.
  • Αποσύρουμε το Τηγάνι από την εστία και πασπαλίζουμε με το μισό κεφαλοτύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει το τυρί.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
  • Αν θέλουμε βάζουμε το Τηγάνι στο φούρνο (όχι στο γκριλ) για να γκραντιναριστεί το τυρί.
  • Σερβίρουμε με το Κουτάλι Σερβιρίσματος.


https://www.facebook.com/groups/1730940366999710

https://www.facebook.com/groups/716110079510124

https://www.youtube.com/channel/UCyCrsugnUyJRsB_ZLRAjZMQ

https://gr.pinterest.com/lepricon100/all-about-kitchenfood-and-more/

https://www.tiktok.com/@georgiagregoriou5?lang=el-GR


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις