Σοκολατένια Δεντράκια
Γιορτές έχουμε.
Σας φτιάξουμε κάτι για να ενθουσιάσουμε τους καλεσμένους μας.
Σοκολατένια Δεντράκια για μικρούς και μεγάλους!!!
Υλικά για 8 δεντράκια
- 50 γρ. σοκολάτα υγείας
- 15 ml νερό
- 25 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/4 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- 30 ml γάλα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε την σοκολάτα σε κομμάτια στη Μάικρο Πλας Κανάτα 1 λίτρου.
- Προσθέτουμε το νερό και με κλειστό κάλυμμα, τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 350 watt.
- Βγάζουμε την Κανάτα από το φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη.
- Στην Κανάτα Αναμείξεως 1 λίτρου ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το αυγό και το μείγμα σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε με την Σπάτουλα Σιλικόνης και αφού έχουν αναμειχθεί καλά τα υλικά. στο τέλος προσθέτουμε το γάλα.
- Αλείφουμε το εσωτερικό των Κορνέ με λιωμένο βούτυρο με το Πινέλο Σιλικόνης και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Γεμίζουμε το κάθε Κορνέ με τη ζύμη, μέχρι τη μέση.
- Τοποθετούμε κάθε Κορνέ (με τη "μύτη" κάτω) σε κούπες ειδικές για τα μικροκύματα, ή σε γυάλινα ποτηράκια.
- Βάζουμε τα Κορνέ στα μικροκύματα για 2 λεπτά στα 500 watt.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν για 5 - 10 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου