Σοκολατένια Δεντράκια

Γιορτές έχουμε.

Σας φτιάξουμε κάτι για να ενθουσιάσουμε τους καλεσμένους μας.

Σοκολατένια Δεντράκια για μικρούς και μεγάλους!!!




Υλικά για 8 δεντράκια

  1. 50 γρ. σοκολάτα υγείας
  2. 15 ml νερό
  3. 25 γρ. βούτυρο
  4. 40 γρ. ζάχαρη
  5. 60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  6. 1/4 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  7. 1 αυγό
  8. 30 ml γάλα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε την σοκολάτα σε κομμάτια στη Μάικρο Πλας Κανάτα 1 λίτρου.
  • Προσθέτουμε το νερό και με κλειστό κάλυμμα, τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 350 watt.
  • Βγάζουμε την Κανάτα από το φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στην Κανάτα Αναμείξεως 1 λίτρου ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το αυγό και το μείγμα σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε με την Σπάτουλα Σιλικόνης και αφού έχουν αναμειχθεί καλά τα υλικά. στο τέλος προσθέτουμε το γάλα.
  • Αλείφουμε το εσωτερικό των Κορνέ με λιωμένο βούτυρο με το Πινέλο Σιλικόνης και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Γεμίζουμε το κάθε Κορνέ με τη ζύμη, μέχρι τη μέση.
  • Τοποθετούμε κάθε Κορνέ (με τη "μύτη" κάτω) σε κούπες ειδικές για τα μικροκύματα, ή σε γυάλινα ποτηράκια.
  • Βάζουμε τα Κορνέ στα μικροκύματα για 2 λεπτά στα 500 watt.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν για 5 - 10 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις